Palplanșele sunt folosite ca lucrări de susținere a pământurilor și constau în profile metalice cu margini care se cuplează, acestea fiind instalate atât cu utilaje care produc vibrații cât și cu utilaje fără vibrații.

Palplanse

Aplicații uzuale

Susținerea excavațiilor pentru parcări subterane, subsoluri, bașe, fundații etc.
Construcții de batardouri
Construcții de diguri
Construcția de bariere împotriva apei subterane

Descriere

Palplanșele metalice se instalează conform planurilor de execuție până la adâncimea proiectată, urmând perimetrul excavației. Palplanșele metalice se cuplează la margini pentru susținerea terenului și asigurarea etanșeității. Dacă este cazul, pot fi instalate ancoraje și șpraițuri.

Palplanșele laminate la rece au o rezistență mai mică la infiltrația apei, însă sunt mai accesibile din punct de vedere economic și al disponibilității. Palplanșele laminate la cald reprezintă varianta tradițională a sistemului și oferă o rezistență mai ridicată la infiltrația apei. Pentru reducerea permeabilității se poate adăuga soluție de etanșare la zona de îmbinare a palplanșelor.

 

Avantaje

O metoda sustenabilă este aceea de refolosire a palplanșelor
Sunt disponibile mărimi și greutăți variate
Constituie o bariera imediată împotriva prăbușirii în timpul excavațiilor
Palplanșele metalice instalate ca soluție permanentă sunt proiectate pentru a avea o durată de serviciu îndelungată

Asigurarea calității

Keller dispune de o gama larga de utilaje moderne, sigure, care pot instala palplanșe de orice fel în orice tip de mediu. Proiectarea proprie permite construcția unor soluții cu costuri reduse pentru fiecare proiect, iar deceniile de experiență ne ajută să evităm eventuale probleme ce pot apărea în proiectare și execuție.