Jet Grouting folosește injecții de fluid cu presiune înaltă pentru a realiza elemente de pământ cimentat cu geometrii variate.

Jet grouting illustration

Aplicații uzuale

Soluția preferată de cele mai multe ori în situațiile în care este necesar controlul apelor subterane sau excavarea unui teren instabil
Subzidirea fundațiilor existente
Susținerea excavațiilor
Sigilarea bazei excavațiilor

Descriere

Jet grouting creează elemente de Soilcrete (pământ cimentat) de diferite geometrii, folosind un monitor de injecție montat la capătul tijei de foraj. Monitorul de injecție este avansat până la adâncimea maximă de tratare. Injecțiile de tăiere cu suspensie de ciment cu apă și opțional aer sunt inițiate din monitor, erodând pământul. Pământul erodat devine agregat și este amestecat cu suspensia de ciment pe măsură ce tija de foraj și monitorul sunt rotite și retrase din teren.

În funcție de aplicații și de tipul de teren, una din cele trei variante este folosită: proces unic direct cu una sau mai multe injecții de suspensie de ciment; proces dublu direct cu una sau mai multe injecții de suspensie de ciment învelite cu aer; proces triplu cu una sau mai multe injecții de apă și cu injecții simultane de suspensie de ciment. Prin acest proces se realizează diferite forme geometrice: lamele, coloane complete sau parțiale având rezistențe și/sau permeabilitate proiectată.

Geometria și proprietățile Soilcrete-ului sunt proiectate pe baza pământurilor din amplasament. Deoarece este un sistem bazat pe eroziune, capacitatea pământului de a se eroda joacă un rol major în predicția geometriei finale, calității și producției. Pământurile necoezive sunt de regulă mai erodabile prin această tehnologie decât cele coezive.

 

Avantaje

Eficient pentru cea mai largă gamă de tipuri de pământ, inclusiv prafuri și majoritatea argilelor.
Permite execuția în spații limitate (ex.: subsoluri) și în jurul obstacolelor subterane (ex.: utilități), și oferă o flexibilitate unică a proiectării.
Poate viza anumite straturi de pământ, fără a fi nevoie să trateze pământul de mai sus.
Poate duce de multe ori la reducerea perioadelor de execuție.
De regulă se poate executa fără a întrerupe funcționarea normală a obiectivului
Sistemul modular de echipamente (tip container), cu o mobilitate ridicată, reduce timpii și costurile de mobilizare

Asigurarea calității

Având 40 de ani de experiență și lucrând pe tot globul, Keller a văzut și a finalizat mai multe proiecte de Jet Grouting decât orice alt executant din lume.

 

În plus, îmbunătățirea constantă a tehnologiei, cum ar fi metoda proprie Keller de a determina diametrul coloanei: Inspectarea Acustica a Coloanei sau ACI, asigură îndeplinirea cerințelor proiectului.