Piloții forați cu șnec continuu sunt un tip de piloți forați de dislocuire executați pe loc. Piloții sunt forați și betonați în același timp, micșorând astfel timpul de execuție spre deosebire de alți piloți de dislocuire. Carcasa de armatură este introdusă în betonul proaspăt turnat, formând astfel un pilot capabil să preia toate tipurile de solicitări.

Piloti CFA

Aplicații uzuale

Asigură suport structural
Asigură susținerea masivelor de pământ
Previn alunecările de teren sau protejează clădirile existente, de multe ori putând fi combinați în soluții cu ancore
Pot fi folosiți în proiecte de infrastructura cum ar fi tunelurile, drumurile, podurile, cât și în structurile de protecție împotriva inundațiilor

Descriere

Piloții CFA se execută prin introducerea unui șnec continuu în pământ printr-o mișcare de rotație-avansare continuă până la adâncimea dorită. Betonul este pompat prin intermediul unei pompe prin golul din interiorul șnecului spre vârful acestuia concomitent cu o retragere lină și o rotire foarte lină în sensul de avansare a șnecului, astfel încât volumul pământului evacuat de șnec să fie înlocuit imediat cu beton proaspăt. Carcasa de armatură este introdusă în betonul proaspăt turnat. Dacă este cazul, un vibrator special poate fi amplasat pe carcasă pentru coborârea acesteia la cota dorită.

Avantaje

Pot prelua eforturi de compresiune, smulgere și forțe orizontale
Reprezintă o soluție eficientă din punct de vedere economic
Se pot executa în majoritatea tipurilor de pământuri, cum ar fi: nisipuri, argile , prafuri, pietriș si roci moi
Proces de execuție silențios, fără vibrații, astfel că sunt ideali în zone intens construite, cu terenuri slabe și cu nivel ridicat al apei subterane
În comparație cu piloții forați de alte tipuri, execuția acestor piloți este mult mai rapidă și nu sunt necesare sisteme de susținere a pereților forajului (cum ar fi tubaje, noroi bentonitic, polimeri etc.)

Asigurarea calității

Procesul de execuție este urmărit îndeaproape pentru a asigura un control al calității riguros.

Toate instalațiile de forat Keller sunt echipate cu senzori care monitorizează toate aspectele piloților CFA, incluzând adâncimea pilotului, viteza de rotație, rata de penetrare, presiunea de betonare și viteza de retragere. Astfel, fiecare pilot are fișa proprie, ce include denumirea pilotului, data, ora și detaliile operatorului. 

Acestea sunt susținute de o procedura a sistemului de management.

Asigurarea calității este realizată printr-o serie de teste nedistructive pentru evaluarea atât a integrității piloților, cât și a performanței încărcare-tasare. Alegerea metodelor de verificare sunt specifice fiecărui proiect.