Țintele presupun instalarea elementelor rigide din oțel în foraje orizontale de diametru mic injectate cu suspensie de ciment, pentru a crea ziduri de sprijin de greutate temporare sau permanente în vederea susținerii excavațiilor.

Tinte

Aplicații uzuale

Stabilizarea temporară sau permanentă a versanților și a alunecărilor de teren
Susținerea excavațiilor
Reparații ale zidurilor de sprijin existente

Descriere

Țintele sunt în general executate de sus în jos. De obicei, taluzul este săpat în trepte de 1-2 metri. După fiecare etapă de excavare, foraje aproape orizontale sunt executate pe fața expusă, la distanțe inter ax de cca. 1-2 metri.

Barele de oțel rezistente la întindere sunt introduse în foraje și cimentate cu suspensie de ciment. Pe fața expusă a taluzului este instalat un sistem de drenaj, urmat de aplicarea unei fațade din torcret armat. De asemenea, pot fi utilizate panouri prefabricate în locul torcretului. Plăcile de capăt sunt apoi fixate pe capătul exterior al țintelor. Acest proces de instalare se repetă până când se ajunge la partea inferioară a zidului de sprijin proiectat. Ansamblu de ținte creează o zonă consolidată.

 

Avantaje

Echipamentele sunt suficient de mici pentru a fi utilizate în zonele cu acces dificil
De multe ori o soluție rentabilă și rapidă pentru sprijinirea excavației
Poate fi instalat de pe platforme de lucru suspendate cu macaraua pentru pante abrupte existente, cum ar fi zidurile de sprijin existente
Permite începerea săpăturii în același timp cu instalarea sistemului de susținere

Asigurarea calității

Keller instalează și dezvoltă tehnici execuție a țintelor de mai mulți ani. Folosim echipamente specializate și personal cu experiență implementând măsuri stricte de control al calității pentru a asigura rezultate uniforme și consecvente.