Acest tip de pereți este alcătuit din piloți dispuși astfel încât să rămână un spațiu între ei. Acolo unde este necesar, terenul dintre piloți poate fi stabilizat în timpul excavării fie prin instalarea dulapilor de lemn în fața pământului excavat, fie prin execuția unui perete din beton torcretat către suprafața pământului excavat. Ca o alternativă, pentru stabilizarea pământului dintre piloți se pot realiza elemente de Jet grouting înaintea realizării excavației.

Zid de sprijin din Piloți

Aplicații uzuale

Stabilizarea versanților
Susținerea excavațiilor

Descriere

Pereții din piloți cu interspații sprijiniți cu ancore sau sisteme de șpraițuri sunt adesea prevăzuți cu o filată pentru a distribui încărcările (împiedicând străpungerea ancorei / șpraițului prin piloți), dar și ca o măsură de atenuare a evenimentului puțin probabil ca o ancoră / șpraiț să nu preia încărcarea. O astfel de filată poate fi realizată ca o grindă din beton armat turnată către peretele din piloți sal prin utilizarea profilelor din oțel fixate pe piloți și pe sistemul de ancore / șpraițuri.

 

Avantaje

Pot prelua încărcări limitate provenite din clădirile învecinate
Vibrații reduse în timpul execuției

Asigurarea calității

Folosim cele mai noi tehnologii, regimuri de testare și protocoale de bune practici dezvoltate pe parcursul mai multor ani pentru a asigura poziția, verticalitatea și integritatea structurală a pereților din piloți executați de noi.