Cimentarea prin pătrundere umple fisurile și golurile din teren/roca și impregnează terenul granular grosier cu suspensie de ciment pentru a crea o masă cimentată.

 Cimentarea prin impregnare/patrundere

Aplicații uzuale

Crearea de bariere pentru apa subterană
Subzidirea fundațiilor existente
Susținerea excavațiilor
Stabilizarea pământurilor granulare

Descriere

În funcție de condiții, o suspensie din ciment Portland sau ciment microfin este injectată sub presiune în locații alese strategic. Mărimea particulelor din suspensie și dimensiunea golurilor trebuie să fie corelate pentru a permite impregnarea cu suspensie de ciment. Masa cimentată are rezistență mecanică și rigiditate crescute, iar permeabilitatea ei este redusă.

 

Avantaje

Economic pentru subzidirea fundațiilor existente față de abordările alternative precum demolarea și reconstrucția sau execuția de piloți.
Permite maximizarea amprentei săpăturii în comparație cu soluțiile ce implică piloți
Poate fi executată unde accesul este dificil și spațiul este limitat
Deoarece eficacitatea cimentării prin impregnare/pătrundere este independentă de conexiunile structurale, aceasta este ușor de adaptat la fundațiile existente.
De regulă se poate executa fără a întrerupe funcționarea normală a obiectivului

Asigurarea calității

Keller a furnizat soluții de cimentare prin impregnare/pătrundere decenii la rând. Flota sa de utilaje cu dimensiuni reduse minimizează întreruperea activităților normale ale obiectivelor. Sistemele digitale automatizate pot fi, de asemenea, folosite pentru monitorizarea și înregistrarea debitelor, volumelor  de suspensie și presiunilor de injectare, asigurând obținerea specificațiilor impuse.