Pereții din piloți secanți sunt formați din mai mulți piloți care se întretaie pentru a asigura interconectarea și etanșeitatea. Proiectul poate cuprinde armare cu carcase de armătură sau cu profile metalice, precum și ancoraje sau șpraițuri pentru suport lateral, dacă este cazul.

Zid de sprijin din piloți secanți

Aplicații uzuale

Stabilizarea versanților
Susținerea excavațiilor
Asigurarea etanșeității

Descriere

Pereții din piloți secanți constau în execuția de piloți primari din beton simplu și piloți secundari din beton armat. Armarea poate consta în carcase de armătură sau profile metalice (țeavă rotundă, profile I sau profile H).

Pereții din piloți secanți sprijiniți cu ancore sau sisteme de șpraițuri sunt adesea prevăzuți cu o filată pentru a distribui încărcările (împiedicând străpungerea ancorei / șpraițului prin piloți), dar și ca o măsură de atenuare a evenimentului puțin probabil ca o ancoră / șpraiț să nu preia încărcarea. O astfel de filată poate fi realizată ca o grindă din beton armat turnată către peretele din piloți sal prin utilizarea profilelor din oțel fixate pe piloți și pe sistemul de ancore / șpraițuri.

 

Avantaje

Pot fi construiți într-o mare varietate de condiții geotehnice
Deformații și tasări minime
Pot prelua încărcări mari de la structurile din jur
Vibrații reduse in timpul execuției

Asigurarea calității

Folosim cele mai noi tehnologii, regimuri de testare și protocoale de bune practici dezvoltate pe parcursul mai multor ani pentru a asigura poziția, verticalitatea și integritatea structurală a pereților din piloți executați de noi.