Piloții din fontă ductilă, cimentați reprezintă o soluție de fundare indirectă folosind tehnologia de batere. Piloții sunt prefabricați, confecționați din fontă ductilă, având diametrul de 118 mm și 170 mm, iar țeava poate avea diferite grosimi. Tubulatura se umple cu mortar în interior, iar în exteriorul acesteia va fi asigurată o acoperire cu mortar.

Piloți din fontă ductilă

Aplicații uzuale

Clădiri industriale și comerciale
Hale industriale
Fundații pentru conducte
Rezervoare și silozuri
Construcții de poduri
Clădiri rezidențiale
Stabilizarea taluzurilor
Clădiri publice
Piloni pentru electricitate, transmițători celulari
Sunt cimentați cu mortar pentru a prelua și sarcini de tensiune și pentru a contracara coroziunea.

Descriere

Sabotul de penetrare este fixat pe poziție după pregătirea platformei de lucru și excavarea fundațiilor. Țevile ductile au o lungime de aproximativ 5 metri și sunt prevăzute cu un manșon de șoc. Primul tronson de țeavă este instalat pe sabot și este introdus în teren prin batere, fiind urmat de fiecare tronson consecutiv de țeava, până la îndeplinirea criteriului tehnologic de batere.

Prima țeava este tăiată aproape de sabot, astfel încât mortarul să poată umple complet spațiul liber dintre țeava și pământ, realizat de diametrul mai mare al sabotului. Diametrul final al pilotului poate varia de la 200 mm pana la 370 mm, în funcție de caracteristicile terenului din amplasament.

Imediat după instalarea pilotului, pe capătul superior al acestuia se montează o placă metalică pentru repartiția încărcării.

Avantaje

Productivitate ridicată, în medie aprox. 350 ml / schimb
Fără evacuare de pământ
Pot prelua eforturi de compresiune de la 250 kN pana la 1000 kN per pilot
Se pot obține lungimi optime de pilot, în concordanță cu încărcările și condițiile terenului din amplasament
Echipamentul ușor și flexibil permit lucrul în spații restrânse
Pot fi o alternativă bună la micropiloți

Asigurarea calității

Keller are o experiență vastă în instalarea piloților din fontă ductilă, instalând de-a lungul timpului milioane de metri liniari de astfel de piloți.

Capacitatea portantă a fiecărui pilot poate fi controlată prin intermediul criteriului de batere, astfel obținându-se o lungime optimă de pilot. Criteriile noastre de batere și calculele de tip back anaysis pot valida capacitatea portantă a pilotului. O încercare de capacitate portantă numit Hay Proof System poate obține separat valoarea rezistenței prin frecare pe suprafața laterala și valoarea rezistenței pe baza pilotului.