Compactarea prin injectare solidă implică injectarea unui mortar vârtos pentru îmbunătățirea pământurilor granulare afânate, precum și pentru umplerea golurilor subterane.

Compactare prin injectare solidă

Aplicații uzuale

Potrivită pentru umpluturi, pământuri afânate sau sensibile la umezire, condiții carstice și pământuri susceptibile la lichefiere.
Adesea folosită pentru îmbunătățiri sub structuri existente deoarece coloanele nu necesită conectarea structurală cu fundațiile
Reducerea riscului la lichefiere
Reducerea sau corectarea tasării
Creșterea capacității portante
Reducerea potențialului de surpare

Descriere

O țeavă de injecție este introdusă, de obicei la adâncimea maximă de îmbunătățit, iar mortarul este apoi injectat, în timp ce țeava este îndepărtată încet, creând o coloană de bulbi de mortar secanți. Extinderea bulbilor de mortar îndeasă pământul înconjurător, producând creșteri în gradul de îndesare, unghi de frecare internă și rigiditate.

Eficacitatea poate fi crescută prin etapizarea compactării prin injecție solidă. În toate pământurile, rigiditatea crescută a coloanelor din mortar consolidează zona îmbunătățită. 

Avantaje

De cele mai multe ori, mai economică decât abordările convenționale, cum ar fi evacuarea și înlocuirea sau lucrările de pilotaj
Poate fi executată acolo unde accesul este dificil și în spații limitate

Asigurarea calității

Keller Geotehnica poate furniza soluții complete ce combina compactarea prin injectare solidă cu monitorizarea în timp real a structurilor afectate și are o varietate de tipuri de utilaje pentru a asigura accesul în zonele respective.