Adaptarea soluției de fundare de adâncime la condiții de teren foarte variabile

Star Residence

Proiectul

Proiectul include două clădiri rezidențiale cu 10 etaje supraterane, cu structură realizată din cadre și diafragme de beton armat monolit.

Provocarea

Studiul geotehnic prezintă teren slab de fundare până la adâncimi de 27,00m de la cota de fundare, urmat de un strat granular competent. Conform investigațiilor, era de așteptat ca stratul inferior să aibă o înclinație de 8%. Însă, pe parcursul execuției au fost identificate variații locale importante ale straturilor de pământ, cea mai mare variație fiind înregistrată pe parcursul forării a doi piloți adiacenți, unde cota superioară a stratului de pământ granular a fost întâlnită la o diferență de 8,00m.

Soluția

Soluția proiectată inițial a fost radier general și piloți cu tubaj recuperabil din beton armat, încastrați în stratul portant pe o lungime de 10,00m. În urma identificării variabilității terenului, echipa de proiectare s-a implicat activ în soluționarea acestei provocări, realizând calcule complexe pe tot parcursul execuției și oferind suport pentru fiecare pilot în parte. Astfel, piloții executați au avut lungimi cuprinse între 22,00m - 43,00m.

Date despre proiect

Proprietar (Proprietari)

CS Invest Consulting S.R.L.

Unitatea (Unitățile) operațională(e) Keller

Keller Geotehnica

Contractant (Contractanți) principal(i)

BT Development Soporului S.R.L.