Keller execută proiecte aproape în fiecare țară din lume astfel încât șantierele de construcție multinaționale sunt ceva obișnuit.

Totuși, proiectul nostru SMS2a a stabilit un nou record.

Printre cei aproximativ 20 de angajați care lucrează atât pe cât și în afara șantierului pentru sucursala noastră norvegiană Keller Geoteknikk AS în Oslo, există un număr impresionant de zece naționalități.

Unitatea noastră operațională South East and Nordics (SEN) s-a mândrit dintotdeauna cu o forță de muncă diversă și multiculturală. Doar în această unitate operațională, Keller este reprezentată în nouă țări în care se vorbesc și mai multe limbi – Elveția, de exemplu, are patru limbi naționale: germana, franceza, italiana și retoromana. Iar când Norvegia, Suedia și Finlanda s-au alăturat unității operaționale anul acesta în ianuarie, am adăugat și mai multe limbi în buchet.

Forță de muncă diversă, aptitudini diverse

Țările de origine ale echipei de proiect sunt și ele diverse. Doar șapte dintre cei aproximativ 20 de angajați au pașaport norvegian. Ceilalți vin din nouă țări diferite, și anume Austria, Germania, Grecia, Kenya, Lituania, Polonia, Filipine, Turcia și SUA.

„Toți au nu numai contexte culturale diferite, ci și cele mai diverse aptitudini profesionale, pe care le putem valorifica în cadrul acestui proiect provocator, și care se completează bine unele pe altele. Un lucru pe care îl au în comun totuși este că fac toți parte din familia Keller,” spune Dominik Gächter, Director Regional Norvegia.

O nouă linie ferată

Pentru proiectul SMS2a, Keller realizează un sistem de susținere a excavației utilizând Soil mixing uscat (DDSM) pentru o nouă linie ferată de aproximativ 10 km, care va trece prin orașul Moss. Metode suplimentare precum Jet grouting sunt utilizate pentru a îmbunătăți terenul argilos lichefiabil predominant în Norvegia și Suedia.

Pe măsură proiectul se concretizează, echipa, condusă de Dominik Gächter, va avea o mulțime de ocazii să învețe din culturile și limbile colegilor de pe șantier, un unic exemplu viu și practic de diversitate.